Vijf redenen om (niet) in Qtum (QTUM) te investeren

Posted in Bitcoin news
at 2018.01.17
With 0 Comments

Vijf redenen om (niet) in Qtum (QTUM) te investeren

Qtum is een soort mix tussen Bitcoin en Ethereum en is ontwikkeld door de Qtum Foundation in Singapore. Het doel is voor Qtum om een openbare blockchain te zijn voor bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder mobiele telecommunicatie, de financiële sector en fabricage. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor Qtum te gaan.

Ethereum virtual machine

Een voordeel van Qtum is dat het gebruik maakt van de Ethereum virtual machine, wat smart contracts mogelijk maakt. Deze smart contracts zorgen ervoor dat verschillende processen automatisch uitgevoerd kunnen worden, wat bijvoorbeeld helpt met de snelheid van transacties. Ook worden door de geautomatiseerde aard van de smart contracts tussenpersonen geëlimineerd, waardoor de kosten ook lager worden.

Qtum cryptocurrency

Proof-of-stake

Een ander voordeel is dat Qtum niet gebaseerd is op het proof-of-work principe. Er wordt echter proof-of-stake gebruikt. Dat betekent dat er niet gemijnd hoeft te worden met allerlei geavanceerde computers, die ontzettend veel energie verslinden. Zo zou het mijnen van bitcoins evenveel energie verbruiken als sommige landen. Bij proof-of-stake valt dit nadeel weg en het wordt gezien als een meer duurzaam algoritme.

Steun van grote spelers

Iets anders dat Qtum aantrekkelijk maakt is dat het de support heeft van grote spelers. Verschillende grote Chinese investeerders zien Qtum wel zitten. Daarnaast heeft het ook de steun van Atony di Iorio, de CEO van Jaxx wallet en de grote namen achter Crypto Space. Crypto Space is een conferentie over de blockchain en cryptocurrency. Het eerste evenement vond vorig jaar plaats met als sprekers onder andere Kristof van der Reck van NEM, George Verbitsky van Etoro en John Riggins van Bitcoin Magazine.

Crypto Space

Beperkingen UTXO model

Hoewel de mogelijkheid van smart contracts een voordeel is, zien sommigen het als een nadeel dat de smart contracts gebruik maken van het UTXO (Unspent Transaction Output) model van Bitcoin. Smart contracts met dit model zouden verschillende beperkingen hebben. Ethereum zelf maakt geen gebruik van het UTXO model.

Discutabele Qtum oprichter

Een ander puntje wat betreft Qtum is het mogelijk discutabele verleden van de oprichter Patrick Dai. Dai zou al eerder betrokken zijn met het BitBay project, wat een beurs is om verschillende cryptocurrency te verhandelen. Dai ging toen echter onder een andere naam, namelijk Steven Dai. Hoewel dat niet per se shady hoeft te zijn, is er daarnaast ook nog het feit dat hoofd ontwikkelaar David Zimbeck van Bitbay Dai ervan beschuldigt 200 BTC van het BitBay project te hebben gestolen. In een post op bitcointalk.org doet Zimbeck zijn verhaal. Of het allemaal waar is weet je nooit helemaal zeker. Het verhaal zou echter toch mensen kunnen afschrikken, wat niet positief is voor Qtum.

Patrick Dai oprichter Qtum

Hoewel er meerdere cryptocurrency zijn, blijft Bitcoin de bekendste. Op het moment worden er steed minder nieuwe bitcoins gemijnd, omdat er een maximum is. De vraag blijft wanneer de laatste bitcoin gemijnd zal worden.

Published at Tue, 16 Jan 2018 16:18:45 +0000

{amazon|100|campaign}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *